Het wachten is op de datum van overlijden !!

DOODgeschoten : .......DATUM : -- -- ----

TERUG naar de HOMEPAGE
Tanja : zingen voor PR
uitgezonden door de wereld omroep

Ik ben totaal verrast : In de vorige EEUW kwam ik wel 1x in de week in Denekamp ....bij een stel bekenden .
Het was het dorp in TWENTE 40-45 pro DUITS .
Er woonden ook veel van Duitse komaf.
Maar dit van TANJA ..ontgaat mij helemaal! ????????????

Kijk ook even naar DISCUSSIE Pfffffffff van de opname Wereld Omroep.

Voor PA & MA
Nijmeijer groeide op in Denekamp en volgde een VWO-opleiding aan het Twents Carmel College in Oldenzaal. Daarna studeerde ze Romaanse talen en culturen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij wordt omschreven als iemand die weerstand opriep omdat ze mensen uitdaagde, tegen hen inging, om te zien hoever ze kon gaan. Tijdens haar studie was ze actief in de Groninger kraakbeweging en woonde ze in het kraakpand Op Drift.In 1998 ging ze in het kader van een stage voor haar studie een jaar naar Pereira in Colombia om Engelse les te geven op een privéschool voor kinderen van de Colombiaanse elite. Naar eigen zeggen had ze op dat moment geen idee van de sociale ongelijkheid en de oorlog tussen de FARC en de regering. Ze raakte bevriend met een lerares van die school, Diana Ortiz, die later lid van de FARC bleek te zijn. In Pereira werd ze naar eigen zeggen getroffen door de sociale ongelijkheid en de armoede in het land. Na haar stage keerde ze terug naar Nederland om haar studie af te maken. Ze werd politiek activiste en was in 2000 korte tijd actief binnen de Internationale Socialisten.

DENEKAMP

Tanja Nijmeijer, een meisje uit Denekamp dat bij de Farc vecht in Colombia
NOS news okt.2010 klik en goa
Tanja: uitleg waarom
naar de FARC
klik om te kijken
Wereld Omroep info <KLIK>

FARC

FARC

TWENTE

Groningen Kraak beweging : klik hier

Born: 13 feb. 1978

Tanja : dagboeken : klik hier

Ze gaf destijds een cursus Engels en Radiocommunicatie, en toonde zich als een serieuze en gemotiveerde instructeur. Binnen de FARC had ze echter als buitenlander geen speciale privileges. Dat zij binnen de FARC met de naam Alexandra wordt aangesproken werd bevestigd in een opiniestuk op de website van de FARC

Radiocommunicatie : Wie kan mij vertellen hoe en wat ? Ook hier mis ik iets ..ik als Radio Zendamateur uit Enschede ??!!
Niemand kent haar als piraat of legaal AMATEUR RADIO in Denekamp !! (hoe kan da)
Ik heb over al navraag gedaan !!! Dus ............?

Tanja, vertelt hij, was in het kamp onder meer verantwoordelijk voor les in radiocommunicatie, een cursus die Arnold ook volgde. Ze werd volgens hem niet anders behandeld, deed wat de anderen ook moesten doen, van wachtlopen tot koken.

 

 

Meer info:
De vader van Tanja werkt op de afdeling Bouwzaken van de gemeente Denekamp.


Hannie en Gerrit Nijmeijer

Telegraaf vandaag. Ze blijkt zich in 2002, na haar studie Romaanse Talen en Cultuur aan de universiteit in Groningen, te hebben aangesloten bij het rebellenleger.

4, jul., 2011

Tanja Nijmeijer zou promotie maken bij FARC

BOGOTA (ANP) - De Nederlandse Tanja Nijmeijer zou promotie maken bij de Colombiaanse terreurbeweging FARC. Dat meldt het Colombiaanse radiostation Caracol. Guerillastrijdsters die kortgeleden bij de FARC zijn weggelopen, zeiden tegen de Nederlandse Liduine Zumpolle dat Nijmeijer grote stukken grond beheert voor de FARC.

Die zou hebben toebehoord aan Nijmeijers voormalige baas, Victor Julio Suárez Rojas, alias Mono Jojoy. Hij kwam om bij een bombardement in september 2010. Liduine Zumpolle werkt in Colombia met gevangen leden van de FARC die de guerilla de rug willen toekeren.

De info op NOS 2011 dec 8 Dec.
klik <hier > Tanja praat ......

hier voor de opname

Okt 2012: Tanja klik

Site FARC site <klik> http://www.resistencia-colombia.org/
http://www.forum-voor-de-vrijheid.nl/showthread.php?t=8555

http://www.nu.nl/buitenland/2941890/farc-wil-tanja-nijmeijer-snel-cuba.html

De familie kan niet wennen aan haar rol als 'knuffelterroriste' en herkennen haar niet zoals op foto's wordt afgebeeld. „Als ze met een baret op en een geweer voor haar borst poseert voor foto's, dan herken ik haar totaal niet. Dat went nooit”, gaat Paul Olde Dubbelink verder. De broer van Tanja's moeder Hannie voert het woord namens de familie.

Vooral voor de ouders zijn de foto's confronterend en verwarrend. „Dat is hún Tanja niet. Zo'n kind met goed verstand is misschien wel erg naïef betrokken geraakt bij de burgeroorlog. De een is faliekant tegen de FARC, de ander begrijpt haar strijd tegen sociale ongelijkheid.”

Eerder in de week liet Nijmeijer zelf in een interview weten haar leven lang bij de FARC te blijven, ook na een eventueel vredesakkoord.

Aandacht voor Tanja Nijmeijer stoort familie

DENEKAMP -

De familie van Tanja Nijmeijer stoort zich aan alle aandacht voor de FARC-terroriste, maar begrijpen het wel. „Ze heeft een mooi koppie en ze heeft de gave van het woord. Ze is knap en intelligent, natuurlijk speelt dat een rol. Ze is voor de FARC een ideaal PR-instrument. De veelheid aan aandacht stoort ons echter”, verklaarde haar oom dinsdag tegen Nu.nl.

 

''Als ze met een baret op en een geweer voor haar borst poseert voor foto's, dan herken ik haar totaal niet. Dat went nooit", zegt haar oom Paul Olde Dubbelink, broer van Tanja's moeder Hannie en woordvoerder namens de familie.

''Tanja met dat grote geweer, dat is voor mijn zus en haar gezin erg confronterend", aldus Olde Dubbelink. ''Dat is hún Tanja niet. Zo'n kind met goed verstand is misschien wel erg naïef betrokken geraakt bij de burgeroorlog. De een is faliekant tegen de FARC, de ander begrijpt haar strijd tegen sociale ongelijkheid."

Nijmeijers ouders willen zich niet in die woordenstrijd mengen. ''Zij laten het in het midden. Het blijft tenslotte hun dochter en zus van hun andere dochter."

Olde Dubbelink reageert daarmee op de internationale publiciteit rond Nijmeijer, aan de vooravond van de vredesonderhandelingen in Havana, die donderdag 15 november beginnen.

PA2E te ENSCHEDE

NETHERLANDS

HAMRADIO

Kijk dit is een AR15 korte uitvoering !
Die de MariniersNL ook gebruiken en je ziet hoe versleten hij is . Dit zie je in Israel ook en de foto van Tanja toen zijn nieuwe AR15 en komen net uit plastic .. water en geweren gaan niet samen !

 


"Ja, we maken haar schattiger dan ze is, met die baret, een stout buurmeisje, noemde Tubantia haar, en een dekselse Denekampse. Maar nog steeds weten veel Nederlanders niet dat Colombia inmiddels een democratie is."

"Stel dat Tanja in Nederland aanslagen had gepleegd op het openbaar vervoer, iets wat de Farc zelf in het dossier over Tanja schrijft, en waarbij mensen zijn omgekomen. Stel dat ze hier politici had ontvoerd, en had goedgekeurd dat vijanden werden geëxecuteerd, dan zouden de reacties wel anders zijn."

'Klik op foto Tanja voor filmpje 5 Dec. 2012

Cuba Info :

December 2011