Geschiedenis SV'67 Enschede

SV'67 is opgericht in 1967 in Café de Sport eigenaar Vos aan de Wethouder Gerbertstraat 6 te Enschede .

Hoe is dat zo gekomen? In Enschede was al een schietvereniging en wel: Enschede en Lonneker (opgericht in 1900) daar was een ledenstop ingevoerd in 1967.

Enkele leden die ook de luchtschietsport beoefenden waren het er niet mee eens!
Ze richtten een nieuwe vereniging op en noemden die SV'67.

Die leden die er bij betrokken waren moesten op het matje komen bij de E&L bestuursleden, dit deed het nodige stof opwaaien hetgeen resulteerde dat de betrokken leden bedankten voor E&L.
De eerste bestuursleden van SV'67 cq oprichters waren Ben Steneker, Theo Bouman en Herman Radstake. Ben Steneker is later een bekende Tukker geworden met country muziek, Ben Steneker had aan de Haaksbergerstraat een wapen en munitie winkel, maar hij moest hiermee in 1970 stoppen omdat eigenaar Terpstra uit Leeuwarden het pand in Enschede ging verkopen.
Daarna vertrok Ben en zijn familie naar Haaksbergen en concentreerde hij zich op country muziek waarin hij zich heel verdienstelijk heeft gemaakt.
Nadat SV'67 Café de Sport moest verlaten ging de club naar Café de Poal van eigenaar Frans Wiering aan de Lipperkerkstraat te Enschede. Ook daar moest men helaas weg vanwege een brand welke het pand gedeeltelijk in de as had gelegd.
Het volgend adres was het wijkcentrum de Laares voorheen een badhuis, waar we de kelder konden betrekken, er moest veel gebeuren voor wij konden schieten, het was de ketelruimte en kolenopslag dus alles o.a. gitzwart en veel heel veel afval welk de beheerder heeft laten opruimen, deze wenste ons hiermede niet mee op te zadelen., o.a. mevr. Aldenkamp waarmee de gesprekken zijn gevoerd zijn wij dankbaar voor het laten maken van een huurcontract waarin wij als volwaardig huurder de kelder konden betrekken.
De handen uit de mouwen met vereende krachten in regenpakken en hogedrukreinigers de zaak schoongemaakt etc., in eerste instantie hebben wij 4 schietbanen gecreëerd met de insteek om er t.z.t. er 8 van te maken de ruimte was er.
Een paar jaar later is door de beheerder zonder enig overleg met de SV'67 begonnen om de helft van de ruimte toe te eigenen voor andere doeleinden zijnde de jeugd, hiervan is niets terecht gekomen al met al een 2 maand toen was het weer ten einde.
Nu bestaat de kans dat wij in december 2010 van deze locatie moeten vertrekken, dit omdat er een brede school in gevestigd gaat worden, er zijn heden anno 2010 nog 13 leden actief.
Verschillende mogelijkheden en locaties hebben we overwogen en niet geschikt
geacht.Tenslotte kwam als beste locatie E&L uit de bus.Dus werd kontact opgenomen met E&L en de mogelijkheid besproken om de 7 banen op de bovenverdieping te huren. Dit resulteerde dat SV'67, als zefstanige vereniging en vaste huurder van 7 banen , nu per 2012 , E&L als vaste locatie heeft.

 

En nu in 2011
WAT NU ???!!!

www.bensteneker.com

BUURSE in Twente
Het is nu November in 2011
We zitten er nog in en de verbouwing
is nog niet begonnen!!!

De verbouwing gaat beginnen in Sept.2012.
De bredeschool komt er aan en
het oude badhuis komt bij de school aan!!
We moeten er uit voor de schoolvakantie 2012 !

terug main
 
 

Onze laatste clubavond SV'67 in het oude badhuis

 

 

 

THUIS BIJ DE E&L

de 2 de lucht baan !

 
 

En toen........? ... we zijn weer thuis naar de E&L terug te Enschede .
We huren geen kelder meer maar 7 luchtbanen bij de E&L .

 
 
 

E&L

 
    

          SCHIETVERENIGING  SV'67