website gesponsord door
babylon_websponsor

wordt ondersteund door
hengelobier-websponsor
Welkom at the Fashion Experience

Fashion was een roemrucht jongerencentrum in Hengelo, dat bestond van 1967 tot 1971. Deze website met verhalen en foto's geeft een opmerkelijke beeld van deze periode in de geschiedenis van de jeugd van toen: hippies, rockers en outlaws.

19690000 fashionposter

Van links naar rechts 1. Jan Wignand, 2. Alex Minkjan, 3. Jose Bijsterveld 4. Hennie Rumpol, 5. Appie Marseille, 6. Kasper Kaspers, 7. Henk (uit Ede), 8. Pim van der Voort, Liggend: Ongeklede Onschuld.

Deze site is in ontwikkeling en met behulp van ieder die het heeft meegemaakt hopen we dat we uniek materiaal kunnen brengen. Voor hen die het niet hebben meegemaakt: Fashion was een absoluut begrip in die tijd. In de alternatieve scene en had het jongerencentrum in korte tijd een faam opgebouwd die de landsgrenzen oversteeg. De tijdgeest bestond dus ook in een provinciestadje.

Het verhaal van Fashion is het verhaal van de jaren zestig. Toen moesten er nog grenzen verlegd en taboes doorbroken worden. Als jij toen jong was geweest had je er vast bij willen zijn. Dankzij The Fashion Experience kan iedereen Fashion ontdekken en herontdekken; beleven en herbeleven. Neem contact op met je verhalen, vragen of opmerkingen.


 

 

janlucasdevries

Last Updated on Thursday, 20 March 2014 06:29