pagina 4 Daagse  China 2008

Het grote min punt!
Dat was voor mij wel het
''Holland Heineken Huis"
Ze weten dat we kwamen met meer dan 600 personen .......Dat ik als GROLSCH drinker ben gedwongen om Heineken te slikken is daar aan toe, maar dat je voor een pasje met bestel te goed ..super lang in de rij moet staan ..Pfff en dat een tab biertje dan 3 Euro moet kosten .
Ook even een patatje halen.. wat een wacht tijd .Binnen met de opening van de Spelen 08-08-om 8uur druk druk..TV schermen minimaal en het geluid was flut.Het was buiten 30 graden plus en binnen geen airco ...dat kon er niet meer af !!!Al met al een
Groooote MIN !!!!
PS: het Muziek optreden was prima !!!
PS:Ook prima was het optreden van ERICA TERPSTRA !!!Ze opende ook een keer de KENNEDY MARS (80-42km) in Haakbergen van wandelclub DIO >>Dit is een TOP mens !!!!!!
PLUS: Heb het Holland Huis nu een keer kunnen
beleven .Achteraf ...had ik de taxi gepakt en naar de stadions laten rijden om daar het vuurwerk te zien en voelen en een groot scherm was daar ook op dat hoge Hotel.Op die wegen daar was ruimte genoeg .


Aan de reis China (1,3 Milj.inwoners)heb ik een goed gevoel overgehouden.
Wat ik zo ervaren heb is het een prima volk die Chinezen.
De regering zal grote problemen hebben met de snelle veranderingen
die gaande zijn .Ik heb mijn ogen uitgekeken naar de Moderne Vrouwen in de steden zoals Beijing(17 Milj.)in de winkels enz enz ..
Zeer goed gekleed !!! ,terwijl de mannen lopen met een T-shirt korte broek lopen de vrouwen er bij als prinssesjes .De rijkdom is daar goed te zien in de vorm dure kleding en auto,s .Onder het motto zeer hard werken gaat rijkdom opleveren.
De verschillen tussen rijk en arm zijn goed te zien .....als dat maar goed gaat over een aantal jaar.
Maar ook de Regering is overal aanwezig in de vorm van Politie veel bewaking overal enz.. Tussen ons Hotel en het centrum waren 4 Politie controles , dit zal wel door de Spelen komen .
En tijdens onze bezoeken in de stad Beijing ontdekte ik STILLEN tussen ons Nederlanders .We bezochten een winkelcentrum en verzamelde ons in een hal , daar voor de deur stonden de bussen OAD om ons weer naar de volgende plek te brengen.
Ik scande daar een vrouw in ...die heb ik eerder gezien !!!
Op het Lama tempelcomplex heb ik die vrouw ook gezien ...ze viel me op ...ja ja ze was niet lelijk ....door de GSM die ze had .Zeer nieuw model schuif GSM ....paar maanden oud Nokia?(duurModel)
En in de hal zie ik haar dus weer ......en omdat ik toch in de wacht zat , die winkels heb ik ook wel gezien ! ging ik die vrouw observeren.
Tussen ons Hollanders zat een Chineze man en die bleef netjes zitten tussen de wachtende Nederlanders . Zo ontdekte ik nog 2 mannen die er ook bij hoorden . Toen iedereen naar de bussen liepen was de hal weer mooi leeg en ja hoor die vrouw ging naar die man die er nog zat en samen gingen buiten kijken naar de vertrekkende Nederlanders en toen wist ik het heel zeker die observeerden ons gedrag.
Ook de controle s op de vliegvelden dat loog er niet om!
Elke keer was ik dus weer aan de beurt voor extra controle .Natuurlijk weet ik wel waarom ............plaatje folie <gniffel> maar ze vonden het niet ! Wel pikten ze een schoevendraaiertje er uit ......met die nieuwe scan unit was het net te zien !
Maar al met al was het een schitterende vakantie 2008 in China .Persbericht 5 augustus
05 augustus 2008 om 16:28:22 uur
Warming up voor wandelsporters in aanloop naar wedstrijd Olympisch Elftal
Woensdag 6 augustus wordt de laatste wandelprestatietocht van de Walk Challenge China 2008 gehouden. Ruim 600 wandelsporters van de KNBLO-Wandelsportorganisatie Nederland houden in de tuinen van het Winter- en Zomerpaleis in Beijing een warming up van ruim 20 kilometer. Deze warming up eindigt op donderdag 7 augustus met een gezamenlijke wandeling richting het voetbalstadion in Tianjin. De wandelaars zullen als daar Oranjesupporters het Olympisch Elftal aanmoedigen in hun wedstrijd tegen Nigeria.

Het wandelprogramma van de Walk Challenge China 2008 bestaat uit een drietal prestatiewandeltochten als Aanloop naar de Olympische Spelen. De eerste tocht is op zondag 27 juli jl. gehouden in de stad Dalian. De prestatietocht op de Chinese Muur heeft op 31 juli plaatsgevonden.

De Chinese media (w.o. CCTV 1 en 2 en Xin Hua News Paper) zullen uitgebreid verslag doen van dit unieke Nederlandse wandelevenement in de paleistuinen in Beijing.

Aansluitend op de wandeltocht en de voetbalwedstrijd van het Nederlands Olympisch Elftal zullen alle deelnemers aan de Walk Challenge China 2008 voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen op 8 augustus 2008 te gast zijn in het Holland Heineken House.

De Walk Challenge China 2008 wordt georganiseerd als jubileumactiviteit in het kader van het 100-jarig bestaan van de KNBLO-Wandelsportorganisatie Nederland, waartoe ook de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen behoort.

Uiteraard sturen we persberichten ook op. Als u op de perslijst wilt, vul dan hieronder uw e-mailadres en het medium waarvoor u over de Walk Challenge China 2008 wilt berichten door.

Nog even terug komen over de OAD
Toen wij hoorden dat KRAS er uit stapte in 2007 schrok ik wel behoorlijk . Kras is ook in handen van TUI (Neckerman) die ook Arke in handen heeft .Toen was het even stil ...... toen hoorden we dat OAD het overgenomen heeft voor de KNBLO . <OK> moet kunnen !!
Nu de WCC 2008 afgelopen is kan ik vertellen ..die OAD heeft het perfect afgemaakt . Ik zat in de bus met reisleidster Selma ....allemaal zeer goed !!
Nogmaals bedankt OAD !!!!
We hebben een SUPER vakantie gehad naar CHINA !!!!!

Gevonden Web Log WCC2008
web log van een wandelaar :Klik
Voor meer info klik de regel aan
Nog een Web Log gevonden
web log walkchallenge china 2008
nog een :
weblog van walk challenge 2008
Dit bouw je voor je schoonmoeder!! ja ja !!

foto mappen WCC 2008 klik

site WCC : klik

China: klik
China2:klik

9 aug. 2008 Maxima
Zingen in de BUS :klik en ga
Rode kruis ging mee:klik en ga
Holland Huis ; klik en ga
fc twente enschede