Babylon Revival is de reünie van het legendarische jongerencentrum Babylon in Hengelo (1973-1984) die werd gehouden op 28 november 2009 in Metropool.  

mede mogelijk gemaakt door
rokade_letters

website sponsored by
hengelo-bier-herrenhausen-sponsor-rev

wordt ondersteund door
logo_metropool_2009_140px

 
alex25_2.jpg
Boek in aantocht
Na jarenlang speurwerk is het eindelijk zover. In het voorjaar van 2016 verschijnt het boek van Marco Krijnsen over de Fashionmoord. Kijk op: http://marcokrijnsen.nl/fashionmoord/ of ga naar Facebook: De Fashionmoord
 
METROPOOL
METROPOOL Deze stad, net zo klein soms als een dorp, heeft de geschiedenis plaatselijk verrijkt,   een apart muziekpaleis, de glazen gevel op de verschroeide plekken van weleer.   Eerst was Pink Floyd en tegen de cultuur hier de mode, opgegaan in vuur en vlam,   vervolgens de preken van Johnny Rotten en consorten, onder brand verstomd in   Babylon, geblakerde grond. Een podium daarop beraamd,- dit wereldse paradijs.   John Heymans - Stadsdichter van Hengelo zie ook: http://www.hengeloleest.nl/category/stadsdichter/
 
Carmen Kleinegris over NET
  Onze Carmen is druk in de weer voor NET en heeft recent in een interview in Eurordis nieuwsbrief gestaan:
Read more
 
Dat was prachtig, maar hoe nu verder?
De Babylon Revival was een mooi en onvergetelijk evenement, en we kijken er als organisatie, een maand na dato, met voldoening op terug. Tegelijk borrelen er gedachten op over nieuwe activiteiten. Maar hoe moeten die er uit zien? Suggesties zijn meer dan welkom!
Lees meer
 
De eerste beelden. Heb je ook foto's gemaakt? Deel ze!
Had je je fototoestel bij je of heb je foto's gemaakt op de Babylon Revival met je mobiele telefoon? Deel ze met de andere bezoekers maar vooral ook de mensen die niet op de Revival aanwezig konden zijn!
Lees meer
 
Babylon Revival goed ontvangen
door Herbert Capelle   

De reünie van Babylon die afgelopen zaterdag werd gehouden in Metropool kende een goede opkomst. Het muziekaanbod was zo gevarieerd dat het een heus festival was.

Het publiek amuseerde zich dankzij de vele bandjes en de andere activiteiten. De dag begon al om 14.00 uur en het tijdschema was onverbiddelijk. In het begin was het natuurlijk vooral veel handjes schudden en gesprekken aanknopen. 'Hoe is het met jou?' 'Wie ben jij ook al weer?' 'Lang niet gezien.' Dat soort vragen. Lang geleden was soms 25 jaar, zelfs voor de punkgeneratie. Of nog langer voor de hippies.

De eersten die optraden waren The Headaches. Die naam zullen sommigen zich niet herinneren de volgende dag. Het gevoel wel, te oordelen aan het aantal muntjes dat in biertjes werd omgezet die avond. Piepjong waren The Headaches vergeleken met de oudere jongeren onder het publiek. Ze rockten lekker en klonken verfrissend origineel en volwassen in hun benadering van de rocktraditie. Pink Apple Pie was iets te ingetogen voor het oudere rockpubliek, maar paste wel in de familiesfeer die in de kleine zaal van Metropool hing. Het meeste publiek hing rond in de foyer om met elkaar te praten. Daar stond ook de flipperkast die door de firma Frans Gigengack was gesponsord. Daar kwam je als oudere jongere niet aan te pas want de tweede generatie was er niet van af te brengen.

jfrank-parnel
The New J. Frank Parnell Experience

Striking Justice paste perfect in de Babylon II traditie met hun energieke hardcore punk. The New J. Frank Parnell Experience was een kleine sensatie qua amusementswaarde. Deze absurdistische garageband was het meest origineel en maakte het beste contact met het publiek, iets wat je niet kon zeggen van Cuby, de hoofdact. Dat gold ook een beetje voor Quantum Leap. De subtiele techno van de introverte oud-Babyloniër Martin Oude Kempers met zijn laptop had een ingetogen karakter maar was meesterlijk vet in klank en sfeer. Tijdens de afterparty was het zoals verwacht volop pret met de feestmuziek van Handjive. Frontman Oscar Kerkhoven wist als vanouds het publiek te boeien daarbij vooral geholpen door de andere bandleden waaronder Mr. Rock 'n Roll Marcel Witteveen, zonder twijfel de beste bassist van Hengelo. De DJ's Trush & Torino voelden de sfeer perfect aan en lieten tussen de bands door muziek horen uit alle Babylon periodes. Cuby + Blizzards vertolkten hun goed klinkende show op de Jupiler Stage van Metropool. Daar was veel bluesminnend niet-Babylonisch publiek op afgekomen die pas aan het einde hun Appleknockers Flophouse te horen kregen. Cuby zelf maakte een wat chagrijnige indruk. Het geluid was perfect, de band een geoliede machine.

De Babyloniërs zullen af en toe wat van de acts gemist hebben in dit halve etmaal vol met muziek. Het was dan geen gewone reünie, maar het ging natuurlijk ook om ontmoeten en praten. Ongedwongen en creatief, zoals van Babylon verwacht kon worden. Een geslaagde avond, mocht je hem gemist hebben. Misschien komt er een vervolg, want daar wordt veel om gevraagd laat de organisatie weten.

 

 

0 Reacties